انواع مقالات
مقالات در حالت کلی به دو دسته علمی پژوهشی و علمی ترویجی تقسیم میشوند. اصطلاح ISI که به طور کلی برای دسته بندی مقالات به کرات مورد استفاده قرار میگیرد در حقیقت زیرمجموعهای از مقالات علمی پژوهشی هستند. به دلیل اهمیت بالای این نوع از مقالات برای دانشجویان، اساتید و محققان، مقالات ISI به طور مفصل توضیح داده خواهند شد:
1) مقالات علمی-پژوهشی
هر تولیدی که به دنبال جستجوی حقایق و برای کشف بخشی از معارف و نشر آن در میان مردم و به قصد حل مشکلی یا بیان اندیشهای در موضوعی از موضوعهای علمی، از طریق مطالعهای نظاممند، برای یافتن روابط اجتماعی میان پدیدههای طبیعی به دست آید و از دو خصلت اصالت و ابداع برخوردار باشد و نتایج آنها به کاربردها، روشها و مفاهیم و مشاهدات جدید در زمینه علمی با هدف پیشبرد مرزهای علمی و فن آوری منجر گردد، علمی - پژوهشی قلمداد میشود. مخاطبین اصلی این گونه مجلات پژوهشی، اساتید دانشگاهها، دانشجویان دورههای دکتری و کارشناسی ارشد، پژوهشگران شاغل در مراکز علمی، تحقیقاتی و تولیدی هستند.
2) مقالات علمی-ترویجی
این گونه مقالات به مقالاتی گفته میشود که به ترویج یکی از رشتههای علوم میپردازد و سطح آگاهیها و دانش خواننده را ارتقاء میبخشند و او را با مفاهیم جدید علمی آشنا میسازد. این گونه مقالات میتوانند به صورت تألیف و یا ترجمه باشند. اصولاً مقالات ترویجی فقط برای اشاعه دانش بشری و عالمانه کردن آن و جهان پیرامونی آن است و هدف دیگری ندارد. اینگونه مجلات دستاوردهای علمی، فنی و حرفهای آموزنده و جالب را به زبانی ساده برای افراد دارای تحصیلات دانشگاهی، دانش آموزان سالهای بالای دبیرستانها، صنعتگران، مخترعین، مبتکرین و افراد دارای تحصیلات غیرکلاستیک ارائه میدهند.
3) مقالات ISI
ISI یا همان موسسه اطلاعات علمی (Institute for Scientific Information)موسسهای با اعتبار بینالمللی با استانداردهای بالای علمی و ارزیابی است. معیارهای ارزیابی و بررسی این موسسه به صورت جهانی مورد قبول تمام مراکز علمی و پژوهشی است. این موسسه در سال 1960 توسط یوگن گرفیلد تاسیس شد و بعدها به وسیله تامسون و هلت گیر خریداری شد و در حال حاضر به عنوان موسسه اطلاعات علمی تامسون شناخته میشود.
مجلات دارای این استاندارد علمی از نظر فاکتورهای سنجشی این موسسه مورد ارزیابی قرار گرفتهاند و تایید شدهاند. این فاکتورها عبارتند از:
1- رعایت استانداردهای بانک اطلاعاتی ISI ،
2- کمیته علمی منتخب مجله،و ارزیابی اعضاء هیئت تحریریه،
3- تنوع بینالمللی مقالات چاپ شده در ژورنال،
4- نشر به موقع مجله و جایگاه نشر آن،
5- شاخص فاکتور اثر Impact Factor،
6- شاخص فوری Immediacy Index و
7- نیمه عمر استناد.
نحوه تشخیص دادن ISI بودن یک ژورنال
آسانترین شیوه مراجعه به سایت Thomson Reuters و وارد شدن به بخش Master journal list به این آدرس است. در این بخش میتوان نام ژورنال را جستجو کرد و در صورت موجود بودن، ژورنال مورد نظر دارای استاندارد ISI است. در این بخش به سه صورت میتوان ژورنال مورد نظر را جستجو کرد:
· Word title : در این حالت یکی از کلمات کلیدی عنوان ژورنال را وارد کرده سپس تمامی ژورنالهای ISI که در عنوانشان کلمه مذکور وجود دارد قابل مشاهده خواهد بود ضمناً از این طریق نیز میتوان ژورنالهای ISI مربوط به حیطه کاری خود را پیدا کرد
· full title : در این حالت باید نام کامل ژورنال را دقیقاً وارد کرد در غیر این صورت نتیجهsearch موفق نخواهد بود و یا قابل اطمینان نیست
· ISSN: در این حالت مطمئنترین روش برای اطمینان از اینکه یک ژورنال ISI هست یا نه میباشد ابتدا باید از طریق وب سایت ژورنال ، شماره سریال آن ژورنال ( ISSN) را اخذ نمود و سپس اعداد مذکور را در بخش فوق وارد نمود
متأسفانه موتور جستجو گر این سایت از قدرت کافی برخوردار نیست و اغلب نتیجه مورد نظر را حاصل نمیکند. برای جبران این ضعف میتوان از جستجو گر گوگل استفاده کرد. برای این کار باید نام ژورنال را در سایت تامسون رویترز به وسیله گوگل جستجو کرد. به این منظور در نوار جستجوی گوگل این عبارت را مینویسیم:
“Journal Name” site: thomsonreuters.com
که به جای Journal Name نام ژورنال مورد نظر را میگذاریم.

خانه مهندسی نفت
" گامی تخصصی بسوی اشتغال در صنعت نفت کشور "